x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orlando Bloom, vizită în Niger pentru a se întâlni cu copiii afectați de acţiunile violente ale Boko Haram

Orlando Bloom, vizită în Niger pentru a se întâlni cu copiii afectați de acţiunile violente ale Boko Haram

25 Feb 2017   •   18:05
Orlando Bloom, vizită în Niger pentru a se întâlni cu copiii afectați de acţiunile violente ale Boko Haram

Actorul Orlando Bloom ("Pirates of the Caribbean", "The Lord of the Rings") a călătorit în Niger pentru a se întâlni cu copiii care au avut de suferit de pe urma acţiunilor violente ale grupului militant Boko Haram, informează publicaţia The Independent. 

Actorul în vârstă de 40 de ani, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF, a vizitat localitatea Diffa, din partea de sud-est a Nigerului, alături de cunoscuta organizaţie umanitară, pentru a vorbi cu familiile strămutate ca urmare a crizei prin care trece această ţară. 

Atacurile violente ale Boko Haram au afectat puternic zona bazinului Lacului Ciad, sute de mii de copii fiind forţaţi să îşi părăsească casele, să renunţe la educaţie şi să se confrunte cu malnutriţia. 

"În timpul călătoriei mele am auzit poveşti îngrozitoare despre copii care fugeau pe jos, lăsând totul în urmă, inclusiv siguranţa caselor şi şcoala", a povestit actorul, tatăl unui băieţel de şase ani. Mai multe zone din Niger, Nigeria, Ciad şi Camerun au fost afectate de acţiunile grupului militant, care au condus la strămutarea a 2,3 milioane de persoane. Doar regiunea Diffa găzduieşte peste 240.000 de persoane strămutate şi refugiaţi, dintre care 160.000 de copii. 

Vizita actorului vine în contextul în care UNICEF şi-a sporit asistenţa acordată familiilor din Nigeria, Camerun, Ciad şi Niger, pentru ca acestea să aibă acces la apă potabilă, educaţie, consiliere, vaccinuri şi tratament pentru malnutriţie, scrie Agerpres.

×