x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius rupe tăcerea. Ce a scris pe Twitter campionul paralimpic sud-african

Oscar Pistorius rupe tăcerea. Ce a scris pe Twitter campionul paralimpic sud-african

14 Iul 2014   •   15:16
Oscar Pistorius rupe tăcerea. Ce a scris pe Twitter campionul paralimpic sud-african
Sursa foto: ALON SKUY / POOL/EPA

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a rupt tăcerea expediind trei tweet-uri duminică seara şi un altul luni dimineaţă, în timp ce procesul pentru uciderea prietenei sale în 2013 a intrat în linie dreaptă.

În primul său tweet de duminică, sportivul, provenit dintr-o familie foarte religioasă, a citat un psalm: 'Eternul este aproape de cei care au inima frântă'. Atletul paralimpic, care are ambele picioare amputate şi care a concurat alături de sportivii fără deficienţe fizice la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a postat apoi un montaj de fotografii care îl înfăţişează alături de copii cu handicap ca şi el, de pe vremea când constituia un model, înainte de a-şi ucide prietena, Reeva Steenkamp, cu patru focuri de armă, în dimineaţa zilei de 14 februarie 2013. Al treilea tweet este un extras din 'Man's Search for Meaning' ('Să descoperim un sens al vieţii, 1946), carte scrisă de neurologul şi psihiatrul austriac Viktor Frankl, supravieţuitor al lagărelor de concentrare.

Luni dimineaţă, el a trimis un alt tweet cu tentă religioasă: 'Doamne, azi îţi cer să-i speli pe cei care trăiesc în durere în apa vindecării voastre. Amin'.

Aceste tweet-uri au declanşat o avalanşă de reacţii, multe dintre ele încurajându-l pe Oscar Pistorius, iar altele reamintind că a ucis pe cineva şi acuzându-l că vrea să-şi răscumpere greşeala, scrie Agerpres. Pistorius, care nu a făcut nicio declaraţie publică de la drama cu pricina, a trimis ultimul tweet pe 14 februarie, în ziua aniversării morţii lui Reeva Steenkamp, un manechin de 29 de ani pe care îl frecventa de trei luni. 'Durerea şi tristeţea, mai ales pentru părinţi, familie şi prietenii lui Reeva, mă consumă. Voi purta pentru restul vieţii mele pierderea lui Reeva şi traumatismul total al acestei zile', a mai scris el.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, susţine că nu şi-a omorât prietena şi a fost vorba de un accident, crezând că este vorba de un hoţ care era ascuns în toaleta casei sale, în timp ce acuzarea susţine contrariul că a ucis-o cu bună ştiinţă în urma unei dispute.

Procesul urmează să se reia pe 7 august cu audierea finală a procurorului Gerrie Nel şi a avocatului apărării Barry Roux, care îşi pregătesc concluziile după patru luni de la debutul procesului. Urmează ca judecătoarea Thokozile Masipa să pregătească apoi verdictul şi să pronunţe sentinţa.

În cazul în care va fi găsit vinovat, el riscă 25 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: oscar pistorius twitter mesaje