x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Otravirea unui spion rus. Londra intra in alerta!

Otravirea unui spion rus. Londra intra in alerta!

07 Mar 2018   •   08:33
Otravirea unui spion rus. Londra intra in alerta!

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a convocat in regim de urgenta o reuniune a Consiliului national de securitate. Motivul - otravirea fostului spion rus Serghei Skripal, gasit fara cunostinta pe o banca dintr-un parc londonez.

 

Ce anume s-a discutat si ce s-a decis nu se stie, dar anterior, seful diplomatiei biranice, Boris Johnson, a amenintat Rusia cu "masuri drastice" daca se confirma implicarea Moscovei in scandalu. Skripal, condamnat in Rusia pentru spionaj in favoarea serviciilor britanice, se afla in spital in stare critica.

Johnson nu numai ca a catalogat Rusia drept un factor de pericol, dar a amenintat cu boicotarea compionatului mondial de fotbal, gazduit anul acesta de tara condusa de Vladimir Putin. Se pare insa ca nu e vorba de sportivi, care vor fi lasati sa participe la importanta competitie, ci de politicienii britanici carora li se va interzice sa insoteasca echipa de fotbal.

Intre timp, ministrul britanic de interne a convocat pentru miercuri o sedinta a comisiei guvernamentale pentru situatii de urgenta COBRA. Va fi analizata situatia creata pe fondul otravirii fostului colonel GRU si a fiicei acestuia, Iulia. Concret, va fi analizat stadiul anchetei in curs de derulare.

Pe acest fundal, ministerul rus de externe a respins ca "nefondate" declaraţiile ministrului Boris Johnson legate de îmbolnăvirea din motive neelucidate a fostului spion rus. Purtatoarea de cuvant a diplomatiei de la Moscova, Maria Zaharova, a afirmat, in acest sens, că, inainte de a da vina pe Rusia, autorităţile britanice ar trebui să astepte concluzia investigatiilor.

×