x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pagube materiale și zeci de mii de persoane evacuate în India după ciclonul Gaja

Pagube materiale și zeci de mii de persoane evacuate în India după ciclonul Gaja

16 Noi 2018   •   09:35
Pagube materiale și zeci de mii de persoane evacuate în India după ciclonul Gaja

Impactul ciclonului Gaja, care a atins uscatul vineri dimineaţă în sudul Indiei a provocat pagube materiale şi a obligat evacuarea a peste 80.000 de persoane în statul Tamil Nadu, potrivit unei surse oficiale citată de EFE. 

"Au fost raportate pagube suferite de infrastructură (...) Ciclonul a doborât stâlpi de electricitate şi copaci, iar numeroase bărci ale pescarilor şi locuinţe au fost afectate", a declarat Satya Gopal, secretarul Autorităţii de Gestionare a Dezastrelor din Tamil Nadu. 

Sursa a precizat că încă nu au fost raportate date privind posibile victime şi a precizat că 81.948 de persoane şi 22.849 de familii au fost evacuate în faţa venirii ciclonului, între care şi peste 13.000 de copii. 

Ciclonul Gaja a fost retrogradat la furtună ciclonică în jurul orei locale 05.30 şi se aşteaptă ca în următoarele ore să scadă din intensitate şi să se deplaseze spre vest, informează Departamentul de Meteorologie din India (IMD) pe contul său de Twitter. 

Ţărmul Indiei este afectat frecvent de trecerea cicloanelor, cel mai recent cel de acum o lună când opt persoane au murit şi s-au produs pagube materiale infrastructurilor în urma trecerii ciclonului Titli, calificat ca "foarte sever". 

În decembrie anul trecut, ciclonul Ochkhi a provocat moartea a 80 de persoane în sudul Indiei.

AGERPRES

×