x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistanul respinge plasarea sa pe lista SUA a ţărilor care încalcă libertatea religioasă

Pakistanul respinge plasarea sa pe lista SUA a ţărilor care încalcă libertatea religioasă

25 Dec 2019   •   13:00
Pakistanul respinge plasarea sa pe lista SUA a ţărilor care încalcă libertatea religioasă

Pakistanul a respins plasarea sa pe lista SUA a ţărilor care încalcă libertatea religioasă, susţinând că procesul respectiv ''este selectiv şi dă naştere unor suspiciuni'', transmite miercuri DPA.

''Pakistanul respinge desemnarea unilaterală şi arbitrară'', a subliniat Ministerul de Externe pakistanez într-o declaraţie dată publicităţii marţi seară.

''Această clasificare nu este doar departe de realităţile concrete, dar ea pune sub semnul întrebării credibilitatea şi transparenţa întregului proces'', a adăugat diplomaţia pakistaneză.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, Departamentul de Stat a plasat Pakistanul printre ţările unde oamenii din comunităţi minoritare se confruntă cu restricţii în practicarea religiei lor.

Ţara asiatică este criticată, de asemenea, pentru convertirea forţată a fetelor creştine şi hinduse la islamism, pentru a se putea căsători cu bărbaţi musulmani.

Pe de altă parte, Pakistanul a denunţat neincluderea Indiei pe lista respectivă, în contextul în care sute de mii de persoane au protestat recent faţă de noua lege indiană privind cetăţenia, care ar fi discriminatorie faţă de musulmani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pakistan sua libertate religioasa