x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatele lui Sadam, obiective turistice

Palatele lui Sadam, obiective turistice

25 Mar 2004   •   00:00

Fastuoasele palate ale lui Saddam vor fi transformate in atractii turistice si resedinte oficiale pentru delegatiile straine care vor vizita Irakul, a anuntat ministrul irakian al Reconstructiei si Caminului, Bayane Baqer Solagh.

Potrivit oficialului, „oamenii vor putea vedea cu propriii ochi cum a aruncat Saddam banii pentru ridicarea celor 70 de resedinte ale sale".

Case pentru saraci

Solagh a amintit ieri ca banii investiti de Saddam intr-un singur palat ar fi fost suficienti pentru construirea a 50.000 de locuinte pentru familiile sarace, care nu au un acoperis deasupra capului. El a insistat totodata asupra faptului ca „din 1980 păna la caderea fostului regim, la 9 aprilie trecut, nu a fost construita nici o locuinta". Luna trecuta, Natiunile Unite au cerut 369 de milioane de dolari pentru programul de construire de locuinte pentru saraci in Irak. Saddam „a avut grija sa-si rasplateasca apropiatii - membri ai fostului Partid Baas, ai fostului guvern si ai fostelor servicii secrete. Pentru ei au fost ridicate cladiri impunatoare si luxoase, unde desfrăul facea casa buna cu dezinteresul liderilor pentru omul de rănd", a mai spus Solagh.

Mesaje de bun venit

In actualul context irakian, palatele lui Saddam ar avea mult de asteptat pentru o delegatie straina. Atentatele cotidiane lansate de insurgenti impotriva asa-ziselor forte de ocupatie si decizia Pentagonului de a-si retrage trupele din palatele lui Saddam i-ar putea tine departe de potentialii straini, fie ei si oficiali, care ar vizita Irakul.
Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe