x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatul Buckingham va fi renovat începând cu luna aprilie

Palatul Buckingham va fi renovat începând cu luna aprilie

19 Noi 2016   •   02:15
Palatul Buckingham va fi renovat începând cu luna aprilie

Palatul Buckingham, principala reşedinţă a reginei Elisabeta a II-a, va fi supus unor lucrări de renovare, cu un buget de 369 de milioane de lire sterline, pentru a preveni inundaţiile "catastrofale" sau incendiile care ar putea să afecteze celebra clădire din secolul al XVII-lea, conform unui anunţ făcut vineri de guvernul de la Londra, informează DPA.

Proiectul va dura 10 ani, iar în această perioadă vor fi schimbate instalaţiile sanitare, ţevile, sistemul de încălzire şi sistemul electric al palatului, toate aceste instalaţii datând din anii '50 când clădirea a fost renovată după stricăciunile suferite în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul renovării vor fi înlocuite 2.500 de calorifere, peste 160 de kilometri de cabluri electrice, 6.500 de prize, peste 30 de kilometri de ţevi de încălzire şi peste 15 kilometri de ţevi de apă caldă şi de apă rece.

Conform autorităţilor britanice, aceste lucrări sunt justificate de nevoia de a reduce riscul producerii unor "accidente catastrofale, mult mai costisitoare, în anii următori". Astfel, conform Trezoreriei britanice, refacerea unei singure aripi a Palatului Buckingham ar putea costa până la 250 de milioane de lire sterline, dacă ar fi afectată de un incendiu.

Palatul este şi un important obiectiv turistic la Londra. Aproximativ jumătate de milion de turişti vizitează anual acest palat, iar mai multe milioane de turişti se adună anual în faţa porţilor sale pentru a urmări tradiţionala ceremonie de schimbare a gărzilor.

Lucrările de renovare vor începe în luna aprilie şi se vor desfăşura în etape pentru a-i permite reginei să rămână la Buckingham şi să poată primi în continuare acolo vizitele oficiale.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: palatul buckingham renovare