x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palestinienii nu mai acceptă SUA ca mediator

Palestinienii nu mai acceptă SUA ca mediator

13 Dec 2017   •   17:06
Palestinienii nu mai acceptă SUA ca mediator

Preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a declarat că palestinienii nu vor mai accepta Statele Unite ale Americii drept mediator în procesul de pace din Orientul Mijlociu, în urma recunoaşterii de către Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului, scrie The Guardian.

În cea mai puternică declaraşie publică făcută de la anunţul lui Trump de săptămâna trecută, Abbas a numit mişcarea o “crimă” care ameninţă pace lumii. Acesta a cerut Organizaţiei Naţiunilor Unite să treacă la conducerea procesului de pace, în condiţiile în care Washingtonul nu se mai “potriveşte” cu această sarcină.

“Ierusalim este şi va fi mereu capitala statului palestinian”, a spus Abbas delegaţilor de la summitul Organizaţiei Cooperării Islamice din Istanbul. “Nu acceptăm niciun rol al Statelor Unite în procesele politice de acum. Pentru că favorizează complet Israelul”.

La summit au fost şi Regele Abdullah al Iordaniei, preşedintele libanez, Michel Aoun, emisari de la Qatar şi Kuwait şi preşedintele iranian, Hassan Rouhani, care au cerut tuturor naţiunilor musulmane să se unească pentru a apăra drepturile palestinienilor.

Summitul a fost deschis de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care s-a identificat ca fiind un campion al cauzei palestiniene.

×