x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "PĂMÂNTUL se va deschide şi va elibera FORŢELE RĂULUI!" Profeţiile INCREDIBILE din mitologia nordică (VIDEO)

"PĂMÂNTUL se va deschide şi va elibera FORŢELE RĂULUI!" Profeţiile INCREDIBILE din mitologia nordică (VIDEO)

20 Feb 2014   •   10:34
"PĂMÂNTUL se va deschide şi va elibera FORŢELE RĂULUI!" Profeţiile INCREDIBILE din mitologia nordică (VIDEO)

Sfârşitul lumii este foarte aproape dacă ar fi să dăm crezare mitologiei nordice, care spune că Pământul se va deschide şi va "forţele Răului" pe 22 februarie 2014, adică sâmbătă, scrie The Independent.

Potrivit legendelor nordice, seria de evenimente care va conduce spre Ragnarok, va culmina cu o bătălie epică, ai cărei protagonişti vor fi zeii nordici Thor, Loki, Odin, Freyr şi Hermóðr. Odin va fi ucis de Fennir, ceea ce  va duce la căderea zeilor creatori.

Midgard asa cum este denumit "taramul oamenilor" va fi distrus de sarpele Jormungand, care inconjoara cu trupul intreaga lume, in ziua de Ragnarok, despre care s-a prezis ca urmeaza a avea loc dupa trei ierni consecutive geroase, fara vara intre ele.

În final, Pământul se va scufunda în mare, iar viaţa, aşa cum o ştim noi, nu va mai fi.

Cu toate astea, mai sunt şi veşti bune. Dintre oameni, doi vor mai trăi, Lif şi Lifthrasil. Ei vor deveni sorgintea unei noi umanităţi, care va venera un nou panteon de zei, total schimbaţi şi condus de Baldur.

Experţii de la Centrul Jorvik Viking din New York spun că această dată coincide cu zilele de sfârşit ale celui  de al 30-lea Festival al Vikingilor care se desfăşoară în acelaşi oraş. Danielle Daglan, director al festivalului a declarat: "Ragnarok este un punct de reper suprem în mitologia vikingilor, atunci când zeii mor. Este un moment care nu trebuie subestimat".

×