x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pană de curent - Casa Albă, pe generator

Pană de curent - Casa Albă, pe generator

de Irina Cristea    |    14 Iun 2008   •   00:00

O pană de curent a lăsat Washingtonul fără electricitate timp de cîteva ore, forţînd pînă şi Casa Albă să se alimenteze de la generator.



O pană de curent a lăsat Washingtonul fără electricitate timp de cîteva ore, forţînd pînă şi Casa Albă să se alimenteze de la generator.

Peste 7.000 de locuitori din centrul Washingtonului, inclusiv cei de la Casa Albă, au rămas vineri, după ora 11:00, fără curent electric. Transportul în comun subteran a fost cel mai rău afectat, întreruperea de curent provocînd mari întîrzieri ale metroului şi o aglomeraţie de nedescris, informează AFP.  Mai multe staţii au funcţionat doar cu "luminile de avarie", produse de generatoare proprii, care dau mai puţină lumină, însă pasagerii au ezitat să se urce în trenuri. Furnizarea de electricitate din surse proprii nu a asigurat însă funcţionarea scărilor şi nici a aparatelor de livrare a biletelor de călătorie.

ÎN STRADĂ. Pana de curent a scos în stradă sute de persoane care se aflau la serviciu, în birouri. Şi clădirea Eisenhower, unde se află şi biroul vicepreşedintelui american, a fost afectată. La fel şi Banca de Expert-Import a Statelor Unite, ai căror angajaţi au preferat să aştepte pe trotuare pînă la remedierea situaţiei. Traficul vehiculelor pe principalele artere rutiere din capitală a fost perturbat din cauză că semafoarele nu au funcţionat. Cît priveşte pana de curent la Casa Albă, administraţia prezidenţială şi-a desfăşurat activitatea de rutină cu ajutorul generatorului propriu.

×
Subiecte în articol: externe curent casa alba