x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pană de curent în tunelul pe sub Bosfor inaugurat marţi

Pană de curent în tunelul pe sub Bosfor inaugurat marţi

30 Oct 2013   •   15:59
Pană de curent în tunelul pe sub Bosfor inaugurat marţi

Traficul în tunelul feroviar pe sub Bosfor, inaugurat marţi la Istanbul, a fost perturbat miercuri dimineaţa de o primă pană de curent care i-a obligat pe pasageri să parcurgă pe jos o parte din traseu prin noua construcţie, a relatat presa turcă, citată de AFP.

Pana de curent a fost înregistrată la o oră de vârf şi a durat două minute, forţându-i pe pasageri să coboare din tren şi să meargă pe jos printre şine până la ieşirile de urgenţă, a transmis agenţia de presă Dogan. Autorităţile au remediat imediat defecţiunea iar ulterior traficul a revenit la normal.

Turcia a inaugurat marţi, de Ziua Naţională a ţării, acest prim tunel ce leagă partea asiatică şi cea europeană a Istanbulului, un mega-proiect urban contestat al regimului islamist-conservator, al cărui cost este estimat la trei miliarde de euro. Marmaray, un tunel care măsoară aproape 14 km, din care 1,4 kilometri sunt parcurşi pe sub strâmtoarea Bosfor la 55 de metri adâncime, leagă cele două continente separate de strâmtoarea Bosfor din Marea Marmara.

Criticii acestui proiect gigantic l-au acuzat pe premierul Recep Tayyip Erdogan că a grăbit inaugurarea tunelului în perspectiva alegerilor municipale din martie 2014.

×