x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panama Papers: Juan Pedro Damiani a demisionat din Comisia de Etică a FIFA

Panama Papers: Juan Pedro Damiani a demisionat din Comisia de Etică a FIFA

06 Apr 2016   •   20:30
Panama Papers: Juan Pedro Damiani a demisionat din Comisia de Etică a FIFA

Avocatul uruguayan Juan Pedro Damiani şi-a dat demisia, miercuri, din funcţia de membru al Comisiei de Etică a FIFA, după ce numele său a apărut în dosarul "Panama Papers", informează L'Equipe.

Conform celor apărute în dosarul "Panama Papers", Damiani şi cabinetul său de avocatură a muncit pentru şapte societăţi off shore legate de Eugenio Figueredo, fost vicepreşedinte al FIFA şi fost membru în Comitetul Executiv al forului mondial. Figueredo a fost arestat în mai 2015, la Zurich.

FIFA nu a făcut vreun alt comentariu în legătură cu demisia lui Damiani.

Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ) a dezvăluit, duminică, 11,5 milioane de documente provenite de la firma panameză de avocatură Mossack Fonseca, rezultat al colaborării unor jurnalişti din 80 de state.

Aproximativ 500 de bănci sau subsidiare şi 140 de politicieni şi persoane publice au legătură cu companii offshore, potrivit documentelor publicate de ICIJ.

Consorţiul a analizat peste un an documentele firmei Mossak Fonseca.

Documentele dezvăluite de (ICIJ) includ numele a 140 de politicieni şi persoane publice din întreaga lume, între care foşti şi actuali lideri mondiali, respectiv premieri ai Islandei şi Pakistanului, preşedintele Ucrainei şi regele Arabiei Sauditate, dar şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

În total, documentele fac referire la peste 214.000 de companii offshore, legate de persoane din peste 200 de ţări şi teritorii.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: panama papers Juan Pedro Damiani fifa