x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică la Tel Aviv: Un avion cu 152 de oameni la bord a aterizat forţat

Panică la Tel Aviv: Un avion cu 152 de oameni la bord a aterizat forţat

02 Iul 2019   •   08:07
Panică la Tel Aviv: Un avion cu 152 de oameni la bord a aterizat forţat

Un avion cu 152 de persoane la bord a aterizat forţat pe Aeroportul Ben Gurion din Telv Aviv după ce o defecţiune la trenul de rulare l-a făcut să zboare până la epuizarea combustibilului. Aeronava a fost flancată de avioane de vânătoare israeliene, iar pe aeroport au fost mobilizate peste 100 de ambulanţe.

Avionul Boeing 737, aparţinând companiei Electra Air, a fost nevoit să aterizeze forţat la ora 16.25 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după ce explozia unui pneu a făcut ca trenul de aterizare să devină inutilizabil. Autorităţile germane au confirmat că au găsit fragmente de cauciuc pe pistă imediat după ce aeronava a decolat din Koln.

Înainte de a ateriza forţat, aeronava de pasageri cu 152 de persoane la bord a fost însoţită în zbor de avioane de vânătoare israeliene, care au fost trimise pentru a examina trenul de aterizare. De asemenea, avionul Boeing 737 a trebuit să treacă şi prin apropierea turnului de control pentru ca specialiştii să observe ce problemă are.

Peste 100 de ambulanţe au fost mobilizate la Aeroportul Ben Gurion, unde autorităţile au declanşat starea de urgenţă şi au fost aduse numeroase echipe de pompieri.

Frânare cu motoarele

În cele din urmă, aeronava a aterizat în siguranţă, după ce piloţii au utilizat frânarea cu motoarele, pentru a evita presiuni suplimentare asupra trenului de rulare. Pasagerii şi membrii echipajului au fost evacuaţi din avion. Autorităţile israeliene vor deschide o investigaţie în acest caz.

Peste 100 de ambulanţe şi numeroase echipe de pompiri au fost mobilizate pe Aeroportul Ben Gurion, unde a fost declanşată starea de urgenţă

 

 

×