x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panourile solare devin obligatorii pe noile clădiri rezidenţiale din California

Panourile solare devin obligatorii pe noile clădiri rezidenţiale din California

10 Mai 2018   •   17:52
Panourile solare devin obligatorii pe noile clădiri rezidenţiale din California

California a devenit miercuri primul stat american care a impus amplasarea de panouri solare pe toate clădirile rezidenţiale noi, în cadrul eforturilor sale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, informează AFP. 

Comisia pentru Energie din California a anunţat că noile norme de construcţii, adoptate în unanimitate de cei cinci membri ai săi, vor intra în vigoare pe 1 ianuarie 2020, în cadrul unui proiect de "reducere cu 50% a consumului energetic în noile locuinţe". 

Graţie noilor norme, creditele imobiliare rezidenţiale (luând ca bază creditele pe 30 de ani) ar trebui să crească în medie cu 40 de dolari pe lună, însă noua prevedere va permite scăderea cu 80 de dolari pe lună a cheltuielilor de încălzire, climatizare şi iluminat. 

Comisia a precizat într-un comunicat că aceste noi reglementări ar trebui să ducă la o scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră echivalentă cu situaţia în care 115.000 de automobile care funcţionează cu carburanţi fosili ar fi scoase din circulaţie. 

Anumite case, mai ales cele care se află la umbră, vor fi exceptate de la noul regulament. 

Opozanţii acestor măsuri afirmă că ele vor duce la o creştere a costurilor de construcţie pentru casele noi de aproape 10.000 de dolari în California, un stat care se confruntă cu o gravă criză a locuinţelor. 

California reprezintă de câteva decenii avangarda cauzei ecologiste din Statele Unite şi s-a angajat să producă 50% din electricitatea sa totală cu ajutorul energiilor regenerabile până în 2030.

AGERPRES

×