x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al Şaisprezecelea împlineşte 85 de ani

Papa Benedict al Şaisprezecelea împlineşte 85 de ani

16 Apr 2012   •   09:31
Papa Benedict al Şaisprezecelea împlineşte 85 de ani

Papa Benedict al Saisprezecelea implineste, astazi, 85 de ani. Actualul suveran pontif este unul din cei mai varstnici Papi din istorie iar unii comentatori se intreaba cat timp va mai fi in masura sa-si indeplineasca atributiile.

Papa Benedict sarbatoreste, anul acesta, o dubla aniversare: nu doar a zilei sale de nastere, ci si a alegerii in fruntea Bisericii Catolice.

Suveranul pontif este mai varstnic decat era regretatul sau predecesor, Ioan Paul al Doilea, atunci cand a incetat din viata. Observatorii de la Vatican spun ca Benedict al Saisprezecelea este primul Papa care a evocat, in public, posibilitatea unei demisii din motive de varsta sau sanatate.

El a spus ca, in momentul in care va simti ca este prea bolnav sau slabit ca sa conduca Biserica si pe cei 1,2 miliarde de credinciosi, atunci nu va ezita sa demisioneze.

Papa isi va sarbatori ziua de nastere impreuna cu oaspeti din regiunea sa natala, Bavaria, si cu fratele sau, care este tot preot si... cu cativa ani mai mare. (antena3)

×