x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a aprins o lumânare pentru pacea în Siria şi în lume

Papa Francisc a aprins o lumânare pentru pacea în Siria şi în lume

02 Dec 2018   •   17:10
Papa Francisc a aprins o lumânare pentru pacea în Siria şi în lume

Papa Francisc a aprins duminică o lumânare pentru instaurarea păcii în Siria şi punerii capăt tensiunilor şi conflictelor din întreaga lume, alăturându-se asftel unei campanii prin care se doreşte strângerea de fonduri pentru ajutorarea acestei ţări, relatează EFE şi AFP.

Suveranul pontif a aprins lumânarea în prezenţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sf. Petru după rugăciunea Angelus şi a cerut iertare în faţa lui Dumnezeu pentru "cei care fac războiul şi fabrică arme destinate distrugerii".

Papa a inaugurat astfel o campanie de Crăciun promovată de fundaţia pontificală 'Aiuto alla Chiesa che Soffre (ACN) care în ultimii ani a ajutat peste 50.000 de copii, mulţi dintre ei din oraşe siriene precum Alep, Homs sau Damasc.

"Fie ca acestă lumină a speranţei să împrăştie tenebrele războiului! Să ne rugăm şi să-i ajutăm pe creştini să rămână în Siria şi în Orientul Mijlociu ca martori ai miluirii, iertării şi reconcilierii", a spus papa.

ACN sprijină această iniţiativă printr-o campanie internaţională de strângere de fonduri prin intermediul a 23 de sedii naţionale destinate finanţării unui plan de ajutor de urgenţă, reconstrucţie şi caritate cifrată la aproximativ 15 milioane de euro.

O sumă care se va adăuga celor peste 29 de milioane de euro donate de ANC de la începerea conflictului în 2011.

Proiectul preconizează distribuirea de pachete cu alimente, medicamente şi lapte praf pentru copiii din Siria, susţinere financiară pentru plătirea chiriilor şi combustibil pentru încălzire, reconstrucţia locuinţelor creştinilor refugiaţi în biserici şi pentru preoţii din aceste lăcaşuri de cult.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc