x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a discutat cu 20 de foste prostituate, dintre care şase românce

Papa Francisc a discutat cu 20 de foste prostituate, dintre care şase românce

13 Aug 2016   •   22:30
Papa Francisc a discutat cu 20 de foste prostituate, dintre care şase românce

Papa Francisc a făcut vineri o vizită surpriză la un apartament din Roma unde locuiau 20 de foste prostituate, dintre care şase românce, pentru a discuta cu acestea timp de o oră, relatează AFP.

Vizita survine în contextul în care pontiful argentinian a denunţat în mod constant traficul de persoane aflat adesea în spatele prostituţiei drept o "crimă împotriva umanităţii".

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, grupul de femei care locuia în apartament era format din şapte nigerience, şase românce, patru albaneze, o tunisiancă, o ucraineancă şi o italiancă, toate în vârstă de circa 30 de ani.

Salvate dintr-o reţea de trafic de persoane după ce "au suferit grave violenţe fizice şi au fost plasate sub protecţie", femeile sunt în prezent găzduite de o asociaţie catolică într-un apartament din nordul capitalei italiene, se precizează în comunicatul amintit.

Vizita se înscrie în cadrul unei "vineri a milosteniei", ocazie cu care Papa face în fiecare lună o vizită privată, pe durata Jubileului milosteniei.

În acelaşi context, pontiful s-a întâlnit cu toxicomani, preoţi bătrâni, refugiaţi, persoane care suferă de boli mintale sau persoane aflate în stare vegetativă, cel mai adesea la Roma sau în împrejurimi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc prostituate intalnire Vatican