x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc cere cooperare științifică internațională pentru descoperirea unui vaccin

Papa Francisc cere cooperare științifică internațională pentru descoperirea unui vaccin

03 Mai 2020   •   18:00
Papa Francisc cere cooperare științifică internațională pentru descoperirea unui vaccin

Papa Francisc a cerut cooperare științifică internațională pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului, care apoi să fie pus la dispoziția tuturor.

Papa Francisc a transmis, duminică, mulțumiri tuturor celor care au „furnizat servicii esențiale” și a încurajat cooperarea internațională pentru a face față crizei și pentru a combate virusul, care a infectat aproape 3,5 milioane de persoane și a ucis peste 240.000 de persoane în întreaga lume, scrie Reuters.

„Este important să unim capacitățile științifice într-un mod transparent și imparțial pentru a găsi vaccin și tratamente", a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a adăugat că este, de asemenea, important să fie garantat „accesul universal la tehnologii care permit fiecărei persoane infectate, în fiecare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar".

Liderii mondiali au promis în aprilie să accelereze lucrările la teste, medicamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și să le împărtășească în întreaga lume, dar Statele Unite nu au luat participat la inițiatiava Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că OMS a reacționat lent la epidemie și că este „centrată pe China", și, în consecință, a anunțat o suspendare a finanțării. OMS și-a apărat modul în care a gestionat criza.

O serie de companii farmaceutice din întreaga lume au dezvoltat teste pentru a identifica anticorpii care se dezvoltă după ce cineva a intrat în contact cu virusul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc vaccin coronavirus