x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc I a donat 100.000 de euro săracilor din Argentina

Papa Francisc I a donat 100.000 de euro săracilor din Argentina

14 Aug 2013   •   21:21
Papa Francisc I a donat 100.000 de euro săracilor din Argentina

Papa Francisc a făcut o donaţie de 100.000 de euro în cadrul unei colecte pentru săraci organizate de Biserica argentiniană.

Suveranul Pontif a ţinut să dea un exemplu, înainte de colecta programată pentru 8 septembrie în toate bisericile din Argentina, a anunţat Agenţia catolică de informaţii a Argentinei.

Luna trecută, Papa le-a adresat un apel catolicilor argentinieni să doneze cu ocazia acestei campanii şi "să le facă un serviciu preţios persoanelor nevoiaşe".

Suma de 100.000 de euro provine din colecta realizată cu ocazia Zilei pentru caritate a Papei, organizată în fiecare an pe 29 iunie, un fond utilizat pentru a ajuta populaţiile lovite de catastrofe.

Potrivit oficialilor argentinieni, sărăcia afectează 5,4 % din populaţie, iar 1,5 % dintre argentinieni trăiesc chiar în sărăcie extremă. Numai că studii private, precum cel efectuat de Universitatea Catolică Argentiniană, situează rata sărăciei la 24,5 % şi sărăcia extremă la 5,8 % în ţara lovită de o gravă criză economică în urmă cu 10 ani.

×
Subiecte în articol: papa francisc donatie saraci argentina