x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc îi cere lui Putin un "efort sincer" pentru pace în Ucraina

Papa Francisc îi cere lui Putin un "efort sincer" pentru pace în Ucraina

10 Iun 2015   •   22:42
 Papa Francisc îi cere lui Putin un "efort sincer" pentru pace în Ucraina

Papa Francisc l-a îndemnat miercuri pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să depună "un efort sincer" pentru pace şi a cerut aplicarea integrală a acordului de la Minsk "de către toate părţile" din Ucraina, a informat un comunicat la Vaticanului, preluat de AFP.

Citește și Papa Francisc infiinţează o instanţă care va urmări penal episcopii care ascund abuzurile sexuale

"Sfântul Părinte a afirmat că trebuie un efort important şi sincer pentru a realiza pacea (în Ucraina). S-a convenit asupra importanţei de a construi un climat de dialog şi ca toate părţile părţile să se angajeze în punerea în aplicare a acordului de la Minsk", a precizat comunicatul la sfârşitul întrevederii dintre preşedintele rus şi Suveranul Pontif, a doua după mai puţin de doi ani.

Preşedintele Vladimir Putin a fost primit miercuri la Vatican, timp de 50 de minute, de Papa Francisc, în prezenţa interpreţilor.

Discuţiile s-au concentrat asupra Ucrainei şi a situaţiei din Orientul Mijlociu, a menţionat Vaticanul.

Papa şi liderul de la Kremlin au subliniat că în Orientul Mijlociu trebuie să se asigure "condiţiile necesare pentru traiul tuturor membrilor societăţii, inclusiv minorităţile religioase şi, în special, creştinii".

Suveranul Pontif a apărut serios şi abia zâmbind, chiar dacă atmosfera a părut mai destinsă la finalul întrevederii.

Preşedintele rus a ajuns cu peste o oră întârziere faţă de programul anunţat, după vizita sa la Milano unde s-a întâlnit cu premierul italian, Matteo Renzi.

Vladimir Putin a avut o primă întrevedere cu Papa Francisc în noiembrie 2013.

Sfântul Scaun şi Papa le-au adresat constant ucrainenilor apeluri la reconciliere şi la încetarea războiului între "fraţi" creştini.

Vaticanul a rămas însă prudent în această criză. Papa Francisc a fost criticat sever la Kiev de greco-catolici pentru reţinerea sa în a condamna direct politica rusă în Ucraina.

Sursa - Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: papa francisc papa Vladimir Putin ucraina