x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia

Papa Francisc, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia

04 Mai 2013   •   17:14
Papa Francisc, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia

Papa Francisc a devenit, la 1 Mai, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia, relatează gazetaromaneasca.com, care citează un comunicat al asociaţiei.
Miercuri, la 1 Mai, o delegaţie a asociaţiei, din care au făcut parte şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, şi ambasadorul României la Vatican, Bogdan Tătaru Cazaban, a oferit Papei Diploma de membru de onoare al asociaţiei, potivit sursei citate, care adaugă că predecesorul Papei Francisc, Papa Benedict al XVI-lea, a fost, de asemenea, membru de onoare al ARI.
Titlul de membru de onoare este oferit de ARI unor personalităţi care sunt aproape de românii din Italia şi din diaspora în general. Pînă acum, acest titlu a fost acordat, pe lângă celor doi Papi, lui Adrian Păunescu, Ion Iliescu, Victor Ponta, Gianni Alemanno, Sorin Oprescu, precizează gazetaromaneasca.com.

La Audienţa generală
Ministrul Cristian David a participat, miercuri, la Audienţa Generală a Sanctităţii Sale, Papa Francisc. La finalul audienţei, ministrul a avut prileajul de a-l saluta pe Sanctitatea Sa şi de a-i transmite mesajul de salut în numele românilor de pretutindeni şi al comunităţii româneşti din Italia, se arată şi intr-un comunicat al Ministerului român de Externe. Demnitarul român a subliniat aprecierea faţă de mesajele Sanctităţii Sale de dialog şi solidaritate. Papa, la rândul său, a exprimat apreciere pentru comunitatea românilor din Italia şi pentru întreg poporul român.

Un măr inflorit din România
Cu această ocazie, delegaţia ARI, condusă de preşedintele asociaţiei, Eugen Terteleac, i-a oferit Papei cadou un măr înflorit adus special din România, precizează gazetaromaneasca.com.

Interviu la Radio Vatican
Ulterior, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David a acordat un interviu pentru Radio Vatican în cadrul căruia a declarat: “O astfel de întâlnire creează o emoţie copleşitoare. Pentru noi e un prilej de deosebită onoare şi trebuie să vă spun că având această ocazie de a schimba câteva cuvinte pline de substanţă, cuvinte pe care le-am putut adresa Papei, care la rându-i a arătat apreciere pentru poporul român, m-am simţit copleşit. Am transmis Sanctităţii Sale aprecierea pe care românii o au faţă de lucrurile pline de înţelepciune pe care le-a transmis în puţinele luni de mandat, dar care au o profunzime atât spirituală cât şi socială. Mă refer aici la mesajele de dialog şi solidaritate pe care noi le-am apreciat deoarece comunităţile româneşti din diasporă simt nevoia de susţinere a efortului de integrare. Iar fără dialog şi solidaritate un astfel de proces complex de integrare nu se poate realiza”, se arată in comunicatul MAE.

×