x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc nu doreşte să se mute în apartamentul luxos dedicat papilor

Papa Francisc nu doreşte să se mute în apartamentul luxos dedicat papilor

27 Mar 2013   •   10:46
Papa Francisc nu doreşte să se mute în apartamentul luxos dedicat papilor
Sursa foto: flickr.com/Christus Vincit

Papa Francisc renunţă să se mute în apartamentul papal de la ultimul etaj al Palatului Apostolic al Vaticanului în favoarea unui apartament modest de două camere, relatează BBC.

Purtătorul de cuvânt a declarat că "încearcă stilul traiului simplu" într-o clădire simplă în care mai locuiesc şi alţi preoţi rupând astfel o tradiţie care durează de un secol.

Decizia întăreşte reputaţia vieţii austere a Papei. Ca arhiepiscop al Buenos Aires a refuzat şă locuiască în Palatul Episcopal, preferând o cazare modestă unde adesea îşi gătea singur mâncarea.

Din timpul Papei Pius al X-lea, la începutul secolului 20, fiecare papă a ocupat apartamentul de la ultimul etaj al Palatului Apostolic care este compus din 12 camere, inclusiv anexe ale angajaţilor, o terasă cu vedere spre panorama Romei.

De când a fost ales Papa Francisc trăieşte într-un apartament simplu de două camere din Domus Santa Marta un fel de hotel construit de Papa Ioan Paul al II-lea, lângă Bazilica Sfantul Petru.

Federico Lombardi, putătorul de cuvânt al Vaticanului, a spus că Papa Francisc intenţionează să rămână în acel mic apatament

"În această dimineaţă le-a comunicat cardinalilor că va contiuna să locuiască alături de ei pentru o anumită perioadă de timp" a declarat Lombardi dar că nu ştie dacă acesta va rămâne în acel apartament pentru totdeauna, "Este încă într-o perioada de adaptare" a mai adăugat Lombardi.

×
Subiecte în articol: papa francisc apartament