x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc se simte la fel de "păcătos" ca şi deţinuţii

Papa Francisc se simte la fel de "păcătos" ca şi deţinuţii

10 Ian 2016   •   15:53
Papa Francisc se simte la fel de "păcătos" ca şi deţinuţii

Papa Francisc afirmă că se simte la fel de "păcătos" ca şi deţinuţii condamnaţi la închisoare şi face elogiul "ruşinii", în prima sa carte de interviuri, scrisă pe un ton foarte personal, ce va apărea marţi.

"Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu", insistă Jorge Bergoglio în această carte, intitulată "Numele lui Dumnezeu este milă", publicată la 21 de edituri din 86 de ţări, relatează duminică France Presse.

"Biserica condamnă păcatul pentru că ea trebuie să spună adevărul: acesta este un păcat. Dar, în acelaşi timp, ea îl îmbrăţişează pe păcătosul care se recunoaşte astfel", explică pontiful argentinian, conform unor extrase difuzate de editorul francez Laffont.

Întrebat de expertul italian în problemele Vaticanului Andrea Tornielli, papa revine la "relaţia sa specială" cu prizonierii, pe îi vizitează cu regularitate în închisori.

"Am fost întotdeauna foarte ataşat de ei, doar pentru că sunt conştient că eu trebuie să fiu un păcătos. De fiecare dată când am trecut pragul unei închisori, m-am întrebat întotdeauna: de ce ei şi nu eu? Ar trebui să fiu aici, aş merita să fiu aici. Căderile lor ar fi putut fi ale mele, nu mă simt mai bun decât cei care se află în faţa mea", explică el, în această vastă şi gravă reflecţie asupra iertării pe care Dumnezeu o acordă oamenilor, tema centrală a Jubileului Milostivirii lansat la 8 decembrie.

Papa afirmă că a simţit el însuşi că "ruşinea este un har: atunci când simţim mila lui Dumnezeu, suntem ruşinaţi de noi înşine. În ciuda vieţii noastre trăite în suferinţă şi păcat, Dumnezeu ne rămâne credincios şi ne ridică".

Pentru Jorge Bergoglio, această ruşine a celui care recunoaşte că drumul pe care l-a ales este greşit înseamnă că el nu poate cădea în tentaţia de a obosi să ceară iertare şi de a ajunge să creadă că nu ar trebui să o mai facă.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: papa francisc biserica catolica