x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc şi-ar dori să meargă în Japonia anul viitor

Papa Francisc şi-ar dori să meargă în Japonia anul viitor

12 Sep 2018   •   13:05
Papa Francisc şi-ar dori să meargă în Japonia anul viitor

Papa Francisc a spus miercuri că i-ar plăcea să meargă în Japonia anul viitor, devenind astfel al doilea suveran pontif care vizitează această ţară. 

 

Suveranul pontif a împărtăşit această dorinţă în cadrul unui discurs spontan rostit în faţa membrilor unei asociaţii religioase japoneze aflate în vizită la Vatican. 

Primind în audienţă în Cetatea Vaticanului o delegaţie a asociaţiei "Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai", papa a făcut un anunţ care i-a luat prin surprindere pe oaspeţii din Ţara Soarelui Răsare: "Folosindu-mă de această vizită, aş vrea să vă anunţ voinţa mea de a vizita Japonia anul viitor. Sperăm să o putem realiza", a spus pontiful, citat de Radio Vatican. 

Dacă vizita se va realiza, călătoria apostolică în această ţară ar deveni a patra pe care papa Francisc o efectuează în estul continentului asiatic. În această regiune, papa a efectuat până acum o călătorie apostolică în Coreea de Sud (2014), una în Sri Lanka şi Filipine (2015) şi una în Myanmar şi Bangladesh (2017). 

Japonia a mai fost vizitată de papa Ioan Paul în 1981, în cadrul unui turneu în Asia. Audienţa privată a avut loc în biroul papal din Aula Paul al VI-lea înainte de audienţa generală cu mii de pelerini în Piaţa San Pietro. 

Asociaţia "Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai" promovează proiecte de cultură şi solidaritate şi a fost înfiinţată în amintirea primei misiuni diplomatice japoneze în Europa, organizată de părinţii iezuiţi prezenţi în Japonia în 1585. Patru tineri creştini japonezi au sosit atunci la Roma, însoţiţi de câţiva misionari iezuiţi, ca să-l viziteze pe papa Grigore al XIII-lea. Călătoria acestei "delegaţii" nu a fost lipsită de peripeţii, după cum arată şi durata neobişnuită a acesteia: opt ani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc vizita japonia suveran pontif