x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc spune că abuzurile clericilor nu vor mai fi mușamalizate

Papa Francisc spune că abuzurile clericilor nu vor mai fi mușamalizate

24 Feb 2019   •   16:00
Papa Francisc spune că abuzurile clericilor nu vor mai fi mușamalizate

Biserica Catolică va înceta să mai muşamalizeze agresiunile preoţilor pedofili, ''aşa cum se obişnuia în trecut'', a spus papa Francisc duminică, în încheierea summitului pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor, în cadrul unui mult-aşteptat discurs în care nu s-au regăsit însă propuneri de măsuri concrete, relatează DPA. 

''Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecu, sau să fie ignorat, întrucât neglijarea abuzurilor favorizează propagarea răului şi mută scandalul la un alt nivel'', a spus papa în discursul din finalul conferinţei desfăşurate timp de patru zile la Vatican. 

Adresându-se unui număr de circa 200 de episcopi şi alte oficialităţi de rang înalt, suveranul pontif a reafirmat că ''dacă în sânul Bisericii va apărea chiar şi un singur caz de abuz - această situaţie în sine reprezentând o atrocitate - cazul va fi abordat cu cea mai mare seriozitate''. 

Joi, în prima zi a întrunirii, Francisc a prezentat un proiect de reformă cu 21 de măsuri pentru combaterea abuzurilor sexuale împotriva minorilor. Cu toate acestea, discursul său de duminică nu a inclus angajamente concrete, cu excepţia promisiunii de a consolida legislaţia de la Vatican împotriva pornografiei infantile online.

AGERPRES

×