x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc uimeşte întreaga lume. Ce a declarat Suveranul Pontif în timpul slujbei de astăzi

Papa Francisc uimeşte întreaga lume. Ce a declarat Suveranul Pontif în timpul slujbei de astăzi

23 Mai 2013   •   15:24
Papa Francisc uimeşte întreaga lume. Ce a declarat Suveranul Pontif în timpul slujbei de astăzi

Papa Francisc a declarat, în timpul slujbei de astăzi, că şi ateii sunt oameni buni, dacă fac bine. Această afirmaţie îl desparte fundamental pe acesta de ideile Papei Benedict, scrie The Guardian. 

Suveranul Pontif i-a rugat pe oameni, indiferent de religie, să lucreze împreună. El a spus povestea unui catolic care a întrebat preotul dacă şi ateii sunt salvaţi de Iisus. "Şi ei, toată lumea. Cu toţii avem datoria de a fi buni", a spus preotul.

"Faceţi lucruri bune şi ne vom întâlni", a spus preotul, ca un răspuns ipotetic la un comentariu ipotetic "dar eu nu cred, sunt ateu".  

Dorinţa lui Francisc de a ajunge la atei este în contrast cu ideile predecesorului său, Benedict, care vedea în non-catolici, credincioşi de mâna a doua. De altfel, chiar de la numirea sa, Suveranul Pontif a fost un papă atipic, scrie RTV.net. Noul Suveran Pontif este primul Papă din America Latină, primul non-european pontif în peste 1.200 de ani, primul iezuit și primul care a ales numele de Francisc.

Fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio a spus că a fost inspirat să ia numele Sfântului Francisc de Assisi prin importanța pe care o acordă ajutorării celor săraci. Papa Francisc a mai declarat şi că ar vrea "o Biserică săracă, pentru săraci".




×