x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa a oprit coloana oficială şi s-a rugat la zidul care desparte Israelul de Cisiordania

Papa a oprit coloana oficială şi s-a rugat la zidul care desparte Israelul de Cisiordania

25 Mai 2014   •   17:02
Papa a oprit coloana oficială şi s-a rugat la zidul care desparte Israelul de Cisiordania
UPDATE 18:00 - Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, va merge la 6 iunie la Vatican, ca răspuns la invitaţia adresată duminică de Papa Francisc atât preşedintelui palestinian, cât şi şefului statului israelian, Shimon Peres, a relatat, pentru AFP, negociatorul palestinian Saëb Erakat. (Agerpres)

----------

Papa Francisc, aflat într-o vizită de trei zile în Orientul Mijlociu, s-a rugat cu capul sprijinit de zidul de beton înalt de 8 metri care înconjoară Cisiordania, despărţindu-i pe palestinieni de israelieni. Un zid pe care scrie cu graffiti "Free Palestine" - notează BBC. A fost o oprire neprogramată venită după ce Suveranul Pontif a lansat o chemare la încetarea conflictului "tot mai inacceptabil" israeliano-palestinian. Într-un discurs rostit la Betleem, Papa i-a invitat la Vatican pe preşedintele Israelului şi cel al Palestinei pentru a se ruga pentru pace. Iniţiativa vine la câteva săptămâni de la intreruperea discuţiilor de pace dintre cele două părţi.

Deşi Vaticanul a insistat că scopul vizitei Papei este pur religios, purtătorul său de cuvânt a spus pentru BBC că gestul Papei este o iniţiativă de pace şi speră să fie prima de acest fel.

Un alt gest remarcat de comentatori a fost că Papa a ales să călătorească direct spre Cisiordania, în loc să intre dinspre Israel - cum au făcut predecesorii săi.

Papa Francisc a ajuns duminică în Israel, fiind întâmpinat de preşedintele Israelului, Shimon Peres. În programul său figurează şi o întâlnire la Ierusalim cu Bartolomeu I, Patriarhul Ortodox al Constantinopolului.

×
Subiecte în articol: papa francisc