x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paradoxal, pământenii sunt mai fericiţi decât în 2007. Vezi unde trăiesc cei mai "happy" oameni din lume

Paradoxal, pământenii sunt mai fericiţi decât în 2007. Vezi unde trăiesc cei mai "happy" oameni din lume

11 Feb 2012   •   05:59
Paradoxal, pământenii sunt mai fericiţi decât în 2007. Vezi unde trăiesc cei mai "happy" oameni din lume

In ciuda dificultatilor economice, conflictelor si dezastrelor naturale, pamantenii sunt mai fericiti decat in urma cu patru ani. Locuitorii din Indonezia, India si Mexic sunt cei mai fericiti locuitori ai planetei, conform Ipsos Global, un institut pentru sondarea opiniei publice, care a intervievat 18.000 de persoane din 24 de tari de pe toate continentele.

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionati s-au declarat multumiti de viata lor, iar ceva mai mult de 20 la suta au plusat la "foarte multumiti".

Brazilia si Turcia completeaza Top 5 al celor mai fericite natiuni, in timp ce la polul opus se afla Ungaria, Rusia, Coreea de Sud, Spania si Italia. Cliseul "banii nu pot cumpara fericirea" ii aseaza pe locuitorii din SUA, Canada si Marea Britanie undeva la mijlocul clasamentului.

Pe criteriul regional, cei mai fericiti pamanteni sunt cei din America Latina, urmati de cei din America de Nord, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Africa. La polul opus, doar 15 europeni din 100 s-au declarat fericiti.

Persoanele casatorite sunt, procentual, mai fericite decat celibatarii, in timp ce oamenii cu varsta mai mica de 35 de ani sunt, din punct de vedere al fericirii, peste cei din intervalul de varsta 35-49 ani, dupa cum un grad mai inalt al educatiei se regaseste, ca echivalent, in barometrul fericirii.

×
Subiecte în articol: studiu fericirea mexic planeta india