x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Părinţii lui Otto Warmbier au vorbit despre tortura la care a fost supus fiul lor în Coreea de Nord

Părinţii lui Otto Warmbier au vorbit despre tortura la care a fost supus fiul lor în Coreea de Nord

27 Sep 2017   •   12:38
Părinţii lui Otto Warmbier au vorbit despre tortura la care a fost supus fiul lor în Coreea de Nord

Părinţii lui Otto Warmbier, un tânăr care a fost ţinut în detenţie în Coreea de Nord pentru mai mult de un an şi care a murit la scurt timp după ce a fost eliberat, au afirmat, marţi, că acesta “se zbătea violent” şi “scotea nişte sunete inumane” când a ajuns acasă, scrie The Guradian.

Tatăl tânărului, Fred Warmbier, a afirmat că fiul său, un student de 22 de ani la Universitatea din Virginia, a fost torturat şi că “părea că cineva a luat un cleşte şi i-a rearanjat dinţii în gură”.

În schimb, The Cincinnati Enquirer îl citează pe medicul legist din Hamilton Country, care susţine că dantura tânărului Otto Warmbier era intactă şi că pare să fi murit din cauza lipsei de oxigen în creier.

În contextul escaladării tensiunilor dintre administraţia Trump şi Coreea de Nord, părinţii lui Otto, Fred şi Cindy Warmbier, au apărut la matinalul Fox & Friends. Fred Warmbier a spus că el şi soţia sa au decis să vorbească după ce au auzit că Nord Coreea pretinde că este o victimă.

“Coreea de Nord nu este o victimă”, a spus acesta. “Sunt terorişti. L-au răpit pe Otto. L-au torturat. L-au rănit în mod intenţionat. Nu sunt victime.”

Coreea de Nord a respins acuzaţia de maltratare a tânărului, care a fost condamnat la 15 ani de muncă grea în martie 2016, pentru că ar fi furat un poster propagandistic în timp ce se afla în vizită, ca turist. Acesta a fost arestat în ianuarie, când se pregătea să părăsească ţara.

Fred Warmbier a afirmat că Otto “a ajuns acasă orb, surd şi cu mâinile şi picioarele deformate”. În plus, aceasta avea o cicatrice mare pe piciorul drept şi febră mare. “Nu eram pregătiţi”, a spus Cindy Warmbier. “Nicio mamă, niciun părinte nu ar trebui să treacă prin ce trecem noi.”. Aceasta a spus că este “de neiertat” că fiul său s-a aflat singur în captivitate.

Otto Warmbier a murit la Centrul Medical al Universităţii din Cincinnati la mai puţin de o săptămână după ce s-a întors. Doctorii de acolo au afirmat că acesta a suferit “mai multe răni neurologice” din cauze necunoscute.

Donald Trump a spus că apariţia celor doi la matinalul de la Fox News a fost “un interviu excelent”. Acesta a scris: “Otto a fost torturat dincolo de orice închipuire în Coreea de Nord”.

×
Subiecte în articol: coreea de nord tortura otto warmbier