x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul acuza: SUA vor sa divizeze Franta si Germania

Parisul acuza: SUA vor sa divizeze Franta si Germania

08 Iul 2018   •   16:42
Parisul acuza: SUA vor sa divizeze Franta si Germania

Ministrul francez al economiei si finantelor, Bruno Le Maire, a apreciat ca Statele Unite vor "sa divizeze Franta si Germania" in chestiunea comertului international, cerand Europei sa faca front comun pe fondul "razboiului comercial" declansat de decizia presedintelui Donald Trump de a introduse tarife vamale pentru importurile de produse din China si de replica in oglinda a Beijingului. 

 

"Problema nu este de a sti daca va fi sau nu un razboi comercial. Razboiul comercial a inceput deja", a lansat Le Maire in timpul unor intrevederi economice la Aix-en-Provence, in sudul Frantei, indemnand actorii europeni la "luciditate". 

"In aceasta mondializare, statele europene trebuie sa faca front comun, pentru ca partenerii sau adversarii nostri nu vor decat sa ne divizeze. Este ceea ce doresc Statele Unite, de a diviza Franta si Germania", a insistat oficialul. 

Conflictul comercial s-ar putea extinde, presedintele Donald Trump amenintand cu impunerea de taxe vamale de 20% la autovehiculele importate de SUA din Uniunea Europeana. 

"Daca maine se va proceda la o majorare a tarifelor si in alte sectoare economice, precum cel auto, reactia noastra trebuie sa fie unita, puternica, pentru a da de inteles a Europa este si ea o putere economica suverana", a subliniat Le Maire. 

 

×