x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul avertizează Moscova față de o posibilă escaladare militară

Parisul avertizează Moscova față de o posibilă escaladare militară

05 Oct 2018   •   18:06
Parisul avertizează Moscova față de o posibilă escaladare militară

Decizia Rusiei de a livra armatei siriene baterii de apărare antiaeriană S-300 "contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară", a declarat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Franţei, citat de Reuters. 

Autorităţile ruse şi-au anunţat la sfârşitul lunii septembrie intenţia de a consolida apărarea antiaeriană a Siriei ca urmare a doborârii accidentale a unui avion de recunoaştere rusesc în apropiere de Latakia, cu 15 militari la bord. Nu au existat supravieţuitori, iar Moscova a dat vina pe Israel, întrucât antiaeriana siriană reacţionase la un raid al aviaţiei israeliene în Siria. Livrările ruseşti de S-300 s-au încheiat săptămâna aceasta. 

"Într-un context de tensiuni regionale, livrarea unor astfel de echipamente de către Rusia contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară şi la îndepărtarea perspectivei unei reglementări politice a crizei siriene", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE francez, Agnes Von Der Mühll. 

Rachetele ruseşti nu vor influenţa campania aeriană a Israelului împotriva ţintelor militare iraniene pe teritoriul sirian, au reacţionat la rândul lor mai mulţi responsabili israelieni din domeniul apărării, conform publicaţiei Times of Israel.

AGERPRES

×