x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pariuri londoneze pe renunţarea la euro în 2012

Pariuri londoneze pe renunţarea la euro în 2012

de Marina Constantinoiu    |    07 Dec 2011   •   21:00
Pariuri londoneze pe renunţarea la euro în 2012

Majoritatea jucatorilor de la casa britanica de pariuri William Hill au mizat miercuri pe renuntarea la moneda unica europeana euro pana la sfarsitul anului viitor, relateaza AFP.

'Pariurile pe supravietuirea euro merg intr-un singur sens, jucatorii nu vor sa mizeze decat pe disparitia ei', a explicat Graham Sharpe, purtator de cuvant al William Hill, intr-un comunicat publicat in ajunul summitului Uniunii Europene menit sa salveze zona euro.

William Hill propune o cota de 3 la 1 pentru disparitia monedei unice pana in 2013, ceea ce corespunde unui castig de 3 lire pentru o miza de o lira, daca scenariul se realizeaza. Aceeasi casa mai propune si pariuri pentru ghicirea primei tari care va iesi din zona euro, favorita la acest capitol fiind Grecia. 'Daca o tara da tonul efectului de domino (al plecarii din zona euro), noi pariem ca va fi vorba de Grecia', cu 1 la 4, adica patru sanse din cinci ca Grecia sa paraseasca euro.

Pariorii si-au extins preocuparile si catre alegerile prezidentiale din Franta, care sunt prevazute pentru mai anul viitor. Astfel, casa de pariuri mizeaza pe o infrangere a actualului presedinte, Nicolas Sarkozy, in fata socialistului Francois Hollande.

×
Subiecte în articol: externe