x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare

22 Aug 2019   •   12:30
Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat joi pentru autodizolvare, ceea ce deschide calea către organizarea de alegeri legislative anticipate, transmit AFP şi EFE.

Acest vot intervine după demisia din luna iulie a premierului Ramush Haradinaj, fost comandant al organizaţiei paramilitare Armata de Eliberare din Kosovo (UCK), convocat recent de un tribunal special internaţional care îl suspectează de comiterea unor crime de război.

Creat în 2015, acest tribunal este însărcinat cu anchetarea presupuselor crime comise de UCK în special contra sârbilor, romilor şi opozanţilor albanezi în timpul conflictului din 1998-1999.

Finanţat de Uniunea Europeană şi compus din judecători internaţionali, acest tribunal este totuşi o instanţă de drept kosovară, instalată la Haga pentru a se putea asigura protecţia martorilor.

Războiul din Kosovo, ultimul conflict din fosta Iugoslavie, a opus forţele sârbe şi gherila kosovară albaneză şi s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, dintre aproximativ 11.000 de kosovari de etnie albaneză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kosovo