x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul European: Sassoli aduce un omagiu victimelor terorismului

Parlamentul European: Sassoli aduce un omagiu victimelor terorismului

05 Iul 2019   •   16:33
Parlamentul European: Sassoli aduce un omagiu victimelor terorismului
Sursa foto: Michel CHRISTEN

Noul preşedinte al Parlamentului European, David Sassoli, şi-a marcat vineri debutul preşedinţiei cu un omagiu adus victimelor terorismului, prin depunerea unei jerbe de flori la o staţie a metroului din Bruxelles, ţinta unor atentate sângeroase în martie 2016, informează France Presse.

"Acesta este un prim gest simbolic pentru toţi martirii, pentru toate victimele terorismului. Nu trebuie să le uităm. Trebuie să fim întotdeauna hotărâţi împotriva violenţei şi a terorismului. Pentru mine, este o zi specială", a declarat David Sassoli presei.

Pentru primul act oficial la Bruxelles după alegerea sa miercuri, fostul jurnalist şi deputat socialist european a depus o jerbă de flori albe la baza unei fresce din staţia Maelbeek, în plin centru al cartierului european al capitalei belgiene, lovit la 22 martie de un dublu atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Acţionând în grabă, atacatori-kamikaze din aceeaşi celulă jihadistă care a atacat Parisul în noiembrie 2015 şi-au detonat încărcăturile explozive pe aeroportul Zaventem şi în metrou, făcând 32 de morţi şi peste 340 de răniţi.

Fostul jurnalist italian, a cărui ţară a fost lovită de terorismul de extrema stângă şi extrema dreaptă în anii întunecaţi 1960-1980, a fost ales miercuri la conducerea Parlamentului European în cursul sesiunii inaugurale a adunării de la Strasbourg. AGERPRES

×
Subiecte în articol: David Sassoli