x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul francez aprobă reforma SNCF

Parlamentul francez aprobă reforma SNCF

13 Iun 2018   •   14:58
Parlamentul francez aprobă reforma SNCF

Parlamentul francez va aproba o lege, miercuri, prin care se urmăreşte revizuirea companiei feroviare de stat, SNCF. O victorie pentru preşedintele Emmanuel Macron, în încercarea sa de a răsturna sindicatele şi de a reforma economia, scrie Reuters.

Votul din Adunarea Naţională, unde partidul Republique En Marche al lui Macron are majoritatea absolută, este mai mult o formalitate, după ce un comitet din camera inferioara a parlamentului şi Senatul au aprobat luni amendamentele comune la legislaţie.

Senatul va aproba proiectul de lege joi.

Legea reprezintă cea mai fundamentală reformă pentru SNCF de la naţionalizarea din 1930.

Reforma lui Emmanuel Macron vizează problemele din SNCF legate de oameni, locuri şi politică. În prezent, angajaţii cu stat special se pot pensiona chiar şi la 52 de ani, iar slujbele acestora sunt garantate pe viaţă. Mai mult, pensiile angajaţilor SNCF sunt calculate pe baza salariului din ultimele şase luni, nu a mediei ultimilor 25 de ani, salariile acestora sunt majorate la fiecare trei ani, au 28 de zile de concediu pe an şi au acces la locuinţe cu chirii reduse. Astfel, reforma vizează eliminarea acestui stat special.

 

×
Subiecte în articol: sncf reforma economie emmanuel macron franta