x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate

Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate

21 Oct 2011   •   09:07
Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate

Parlamentul grec a aprobat aseara un set de masuri dure de austeritate, miscare ce ii va asigura urmatoarea transa din imprumuturile UE si FMI, informeaza Reuters. Guvernul condus de premierul George Papandreou a fost sprijinit de 154 de parlamentari, cu 144 de voturi impotriva. Un deputat al partidului de guvernare s-a opus unui articol din pachet si nu a votat masurile.

Ministrii Finantelor din zona euro si Consiliul Director al FMI urmeaza sa evalueze rapoartele primite de la inspectorii care au vizitat Atena in septembrie si octombrie si sa decida asupra deblocarii celei de-a sasea transe, de 8 miliarde euro, din programul de finantare externa de 110 miliarde euro convenit cu Grecia in luna mai a anului trecut.

Printre masurile votate joi se numara reduceri puternice ale salariilor si pensiilor din sistemul public, dar si cresterea unor taxe.

Papandreou va merge la Bruxelles pentru summit-ul de duminica al liderilor UE, care vor incerca sa gaseasca o solutie la criza datoriilor de stat. Miercuri ar putea avea loc o a doua runda a summit-ului.

×