x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Berlu vrea să scadă vârsta majoratului

Partidul lui Berlu vrea să scadă vârsta majoratului

de Carmen Plesa    |    23 Ian 2011   •   20:11

În timp ce un italian din doi conside­ră că premierul ar trebui să-şi dea demisia, în urma scandalurilor în care e implicat, oamenii din partidul lui Sil­vio Berlusconi se gândesc să co­boa­re vârsta la care cetăţenii italieni sunt consideraţi majori. Premierul este acuzat, printre altele, de relaţii sexuale cu prostituate minore.

Ideea ca italienii să fie declaraţi majori înainte de 18 ani a început deja să fie promovată de oamenii din Pdl (Popolo della Liberta). Primul care a vorbit despre această propu­ne­re a fost deputatul Gaetano Pecorella. "Cred că vârsta majoratului din ziua de azi e prea mare, având în ve­de­re maturitatea la care au ajuns ti­ne­rii. Una e să ai un raport cu o fată de 12 ani, şi alta cu una de 17 ani şi 9 luni care lucrează ca dansatoare într-un club de noapte", a spus depu­ta­tul într-un interviu pentru Il Mattino.

În cazul în care această propu­ne­re ar fi adoptată, n-ar fi prima dată când Berlusconi ar beneficia personal de o lege. Anul trecut, oamenii săi au tre­cut în Parlament un decret prin ca­re politicienilor aflaţi la guvernare li se asigura imunitatea în faţa legii. Un italian din doi consideră că premierul ar trebui să demisioneze din cauza scanda­lu­ri­lor în care este implicat, potrivit unui sondaj publicat de Corriere della Sera. Însă nici acest lucru, nici critici­le bisericii catolice, ale preşedinte­lui Ita­liei sau ale opo­zi­ţiei nu-l impresionează pe Berlusconi. Acesta a de­cla­rat că nu va de­mi­si­­o­na.

Cât e de "afectat" Berlusconi de ce i se întâmplă reiese şi din faptul că, în urmă cu o săptămână, când scanda­lul privind aventurile sale cu tinere era în toi, premierul continua să alimen­teze conturile fetelor care i-au tre­cut prin pat, potrivit presei itali­ene. Dacă unele dintre "fetiţele" prim-ministrului au început să dea detalii despre nopţile petrecute cu acesta, al­tele preferă discreţia. Este şi cazul ro­mâncei Ioana Vişan, care s-a plâns jur­naliştilor italieni că din cauza "răutăţilor" din presă şi-a amânat unele examene la facultate.

×