x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Erdogan contestă rezultatele alegerilor locale

Partidul lui Erdogan contestă rezultatele alegerilor locale

de Georgiana Oprea    |    03 Apr 2019   •   14:02
Partidul lui Erdogan contestă rezultatele alegerilor locale

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării din Turcia (AKP), condus de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, contestă oficial pierderea în alegerile locale din această săptămână.

Partidul condus de preşedintele Turciei a pierdut controlul asupra Istanbulului, capitala financiară a ţării, potrivit rezultatelor anunţate în această săptămână. De asemenea, AKP a pierdut şi capitala Ankara, unde partidul opoziţiei, Partidul Republican al Poporului, a câştigat peste 50% din voturi.

Oficialii AKP din ambele oraşe au anunţat, marţi, că au contestat rezultatele. Aceştia acuză nereguli care s-au întâmplat în procesul votului. "Ne-am depus obiecțiile la autoritățile electorale pentru toate cele 39 de districte din Istanbul", a declarat șeful AKP pentru provincia Istanbul, Bayram Senocak.

Rezultatele oficiale ale alegerilor locale vor fi anunţate abia săptămâna viitoare, în urma contestaţiilor. Şeful Comisiei Electorale, Sadi Guven, a anunţat că vor fi evaluate contestaţiile în 30 de oraşe, 51 de reşedinţe de provincii şi 922 de districte în această săptămână.

Aceasta este prima dată după 25 de ani când AKP pierde controlul asupra capitalei.

×