x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Plahotniuc organizează un miting la Chișinău

Partidul lui Plahotniuc organizează un miting la Chișinău

09 Iun 2019   •   16:01
Partidul lui Plahotniuc organizează un miting la Chișinău

În centrul Chişinăului a fost organizat duminică un miting pentru susţinerea Partidului Democrat (PDM), formaţiunea lui Vlad Plahotniuc, persoanele sosite în Piaţa Marii Adunări Naţionale scandând ''Noi suntem poporul. Dodon e trădătorul'', ''PDM'', ''Moldova!'', relatează Radio Chişinău.

Prezent la miting, Plahotniuc i-a îndemnat pe susţinătorii săi să rămână în centrul Chişinăului ca ''să apere paşnic'' instituţiile statului.

''Vreau să vă mulţumesc pentru susţinere. Cei care vor să plece acasă, să plece. Dar cei care vor să rămână, să mergem să apărăm paşnic instituţiile statului, iar celor care vor încerca să le ia cu asalt, le vom arăta fermitatea noastră'', a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, la finalul mitingului din Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

Manifestanţii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale să susţină Partidul Democrat şi să protesteze faţă de coaliţia PSRM-ACUM au votat o declaraţie prin care cer demisia preşedintelui Igor Dodon şi alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate. 

Potrivit Radio Chişinău, la miting a avut loc un incident în care a fost implicat Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal şi fost primar al Chişinăului.

Chirtoacă a încercat să se apropie de Plahotniuc în timpul mitingului, dar a fost îndepărtat de către bodyguarzi şi poliţie. El a declarat că a încercat să-i spună personal lui Plahotniuc că timpul său a trecut 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: chisinau