x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pasagerii stau câte patru ore la cozile de la punctele de verificare la unele aeroporturi europene

Pasagerii stau câte patru ore la cozile de la punctele de verificare la unele aeroporturi europene

01 Aug 2017   •   12:12
Pasagerii stau câte patru ore la cozile de la punctele de verificare la unele aeroporturi europene

Sute de zboruri au întârziere ca urmare a a controalelor efectuate în unele dintre cele mai populare destinații de vacanță, a avertizat cea mai mare asociație aeriană din Europa. Pasagerii au stat la coadă câte patru ore, dacă au ajuns sau au dorit să plece din locuri precum Madrid, Palma de Mallorca, Lyon, Paris-Orly, Milano sau Bruxelles, a spus Linia Aeriană pentru Europa (A4E), relatează The Guardian.

Organizația a dat vina, pentru întârzieri, pe multele controale dure efectuate în Europa după atacurile teroriste Paris și Bruxelles. ”Statele membre trebuie să ia acum toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de perturbări și să asigură personal pregătit și resurse suficiente pentru a efectua verficările cerute.”, a spus directorul general de la A4E, Thomas Reynaert.

”În special în timpul sezonului de vârf al acestui an, călătorii au avut de-a face cu cozi lungi și nu au putut urca în zborurile lor. Cozile de până la patru ore au fost un record în aceste zile; aeroporturi precum Madrid, Palma de Mallorca, Lisabona, Lyon, Paris-Orly, Milano sau Bruxelles produc imagini rușinoase cu pasageri devastați în fața caselor de imigrare, în linii întinse pe sute de metri.”, a mai spus Thomas Reynaert.

 

×