x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paştele Catolic: Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să lase deoparte mulţumirea de sine

Paştele Catolic: Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să lase deoparte mulţumirea de sine

01 Apr 2018   •   10:28
Paştele Catolic: Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să lase deoparte mulţumirea de sine

Papa Francisc a condus Slujba de Înviere pentru Paştele Catolic în noaptea de sâmbătă spre duminică la Bazilica Sf Petru din Vatican în condiţii de securitate stricte, îndemnându-i pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii, relatează dpa.

În timpul serviciului religios, papa a vorbit posomorât despre complacere şi reînnoire.

"Credinciosul de astăzi ... a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal", a spus Pontiful.

El ''a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie", a spus papa Francisc, adăugând că sărbătorile de Paşte
sunt tocmai unele de "reînnoire a credinţei că Dumnezeu intră ... punând la încercare determinismul nostru monoton şi paralizant. "

Opt adulţi au fost botezaţi la slujba de sâmbătă, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.

Duminică, papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie, iar la încheierea celebrării euharistice va adresa Cetăţii şi Lumii ("Urbi et Orbi") tradiţionalul mesaj de Paşti şi Binecuvântarea apostolică.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Papa Francisc