x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru copii ucişi în atacul asupra unui autobuz şcolar în Pakistan

Patru copii ucişi în atacul asupra unui autobuz şcolar în Pakistan

de Mediafax    |    13 Sep 2011   •   12:04
Patru copii ucişi în atacul asupra unui autobuz şcolar în Pakistan

Patru copii si un sofer au fost ucisi, marti, de persoane necunoscute care au deschis focul asupra autobuzului scolar in care se aflau acestia, in nord-vestul Pakistanului, in apropiere de zonele tribale, a anuntat politia.

Autobuzul transporta elevi ai unei scoli cu predare in engleza, din Matanni, la circa 30 de kilometri sud de Peshawar, oras important din nord-vestul tarii.

"Barbatii inarmati au deschis focul asupra autobuzului si au lansat o racheta", a explicat pentru AFP un ofiter al politiei locale, Ejaz Khan.

"Incercam sa stim de ce autobuzul a fost luat drept tinta", a adaugat el, precizand ca scoala respectiva este o institutie privata, pe nume Khyber School.

"Soferul si patru copii cu varste cuprinse intre noua si patru ani au fost ucisi, in timp ce alti cinci scolari au fost raniti", a declarat Kalam Khan prin telefon de la locul atacului, la periferia Matanni.

Atacul nu a fost inca revendicat, dar s-a produs in apropiere de zonele tribale, bastion al talibanilor pakistanezi si principal sanctuar al Al-Qaida din lume. Talibanii pakistanezi sunt principalii autori ai unui val de peste 500 de atentate si atacuri soldate cu peste 4.600 de morti in toata tara in ultimii patru ani.


×