x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite, capturate într-un port din Ecuador

Patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite, capturate într-un port din Ecuador

15 Iun 2014   •   08:55
Patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite, capturate într-un port din Ecuador

Ecuadorul a capturat patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite în portul Guayaquil, în sud-estul ţării, a anunţat ministrul de interne, José Serrano, citat de AFP.

"Noaptea trecută, la Guayaquil au fost capturate patru tone de droguri aflate într-un container cu destinaţia Arabia Saudită, o reuşită acţiune împotriva filierei traficanţilor de droguri", a scris ministrul pe contul său de Twitter.

José Serrano a adăugat că, de la începutul anului, au fost confiscate în total 24 de tone de droguri şi le-a adresat un mesaj traficanţilor de droguri: "Înţelegeţi o dată pentru totdeauna... Petrecerea se va încheia în curând".

În această săptămână, poliţia a capturat o tonă de cocaină provenită din Columbia într-o operaţiune desfăşurată în provincia Tungurahua din Munţii Anzi, în cursul căreia au fost arestaţi şase ecuadorieni.

În plus, alte 472 de kilograme de cocaină au fost confiscate într-o localitate din provincia Esmeraldas (nord-est), situată la graniţa cu Columbia. Operaţiunea a dus la arestarea unui ecuadorian şi a unui columbian.

Cartelurile de traficanţi încredinţează grupărilor ecuadoriene transportul drogurilor până în porturile ecuadoriene de unde sunt exportate, au precizat autorităţile de la Quito.

Ecuadorul este o ţară de tranzit pentru drogurile provenite în special din Columbia. Anul trecut, au fost capturate 57,6 tone de stupefiante, îndeosebi cocaină.

×