x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru trenuri cu militari şi 15 avioane cargo au părăsit trei regiuni limitrofe cu Ucraina

Patru trenuri cu militari şi 15 avioane cargo au părăsit trei regiuni limitrofe cu Ucraina

22 Mai 2014   •   08:37
Patru trenuri cu militari şi 15 avioane cargo au părăsit trei regiuni limitrofe cu Ucraina

Patru trenuri cu militari şi 15 avioane de tipul Il-76, care au participat la aplicaţii, au plecat miercuri din trei regiuni limitrofe cu Ucraina - Rostov, Briansk şi Belgorod - la punctele de dislocare permanentă, a informat Ministerul rus al Apărării, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

'La 21 mai a fost efectuată expedierea din Rostov, Belgorod şi Briansk a patru trenuri cu militari şi a 15 avioane Il-76, care au participat la manevre planificate de pregătire de luptă', menţionează un comunicat al ministerului citat.

Revenirea trupelor la bazelor lor se efectuează în conformitate cu un ordin al ministrului apărării Serghei Şoigu.

Rutele de deplasare a tehnicii şi echipamentelor militare au fost alese în aşa fel încât să nu afecteze traficul pe cele marele artere, destul de aglomerate odată cu începerea sezonului estival.

'Cea mai mare parte a traseului va fi parcursă pe calea ferată şi cu avioanele de transport militar', a mai indicat Ministerul rus al Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin declarase anterior că a dat ordin de retragere a trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina pentru 'a fi create condiţii favorabile suplimentare înaintea alegerilor' prezidenţiale din această ţară.

Mai devreme, Statele Unite, prin vocea purtătorului de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney, au declarat că au observat mişcări ale trupelor ruse la frontiera ucraineană, dar este 'prea devreme' pentru a afirma că a avut loc retragerea promisă de preşedintele Vladimir Putin, după cum a relatat

×