x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pavarotti - Adio de la marele tenor

Pavarotti - Adio de la marele tenor

de Ramona Draghici    |    08 Sep 2007   •   00:00
Pavarotti - Adio de la marele tenor
Sursa foto: ALEXANDER NATRUSKIN/

Un ultim rămas-bun işi ia şi presa italiană de la Luciano Pavarotti, decedat joi şi devenit "simbol planetar" şi "italianul cel mai iubit din lume", după cum informează AFP, citată de Mediafax.

"Lumea il aplaudă pentru o ultimă dată pe Pavarotti", titrează Corriere della Sera. "Lumea il plănge pe italianul cel mai faimos, o epocă se incheie", adaugă cotidianul, care, ca şi restul presei italiene, consacră mai multe pagini celebrului tenor. Sub titlul "Pavarotti, ultimul act", La Stampa publică o fotografie a lui Pavarotti ridicăndu-şi pălăria in semn de adio şi aminteşte de faptul că tenorul "a scos arta lirică in afara scenei de operă". Ziarul a scris şi despre omagile care au fost aduse italianului "cel mai cunoscut şi iubit din lume". Messaggero titrează pe prima pagină: "La revedere, Luciano, vocea ta incă trăieşte", adăugănd că Pavarotti "i-a făcut măndri pe italieni". La Repubblica spune "adio uneia dintre cele mai frumoase voci", aceea a "regelui artei lirice şi a unui star popular" pe care lumea "il plănge".

Trupul neinsufleţit al lui Luciano Pavarotti a fost depus joi seara la capela din Catedrala din Modena. Şeful guvernului italian, Romano Prodi, şi ministrul Culturii, Francesco Rutelli, vor asista la slujba de inmormăntare.

×
Subiecte în articol: externe pavarotti