x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PE respinge legea mass-media din Ungaria

PE respinge legea mass-media din Ungaria

10 Mar 2011   •   22:04
PE respinge legea mass-media din Ungaria

Plenul Parlamentului European din Strasbourg a adoptat joi, cu largă majoritate, o rezoluţie comună referitoare la legislaţia mass-media din Ungaria, transmite, într-un comunicat, biroul europarlamentarului Victor Boştinaru. Potrivit documentului, rezoluţia propusă de Grupurile S&D, ALDE, GREENS şi Grupul Confederal al Stângii Unite Europene solicită Ungariei suspendarea imediată a legii mass-media şi intervenţia Comisiei Europene în vederea respectării dreptului Comunitar.

"Parlamentul European dovedeşte că nu poate accepta derapajele grave de la funcţionarea democratică a instituţiilor dintr-un stat membru, chiar dacă acele state deţin preşedinţia Uniunii. Mai mult decât atât, Parlamentul a reafirmat dorinţa sa ca, încălcările împotriva presei să fie judecate din perspectiva Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Rezoluţia comună adoptată astăzi (joi, n.n.), demonstrează că tentativele Ungariei de a modifica legea presei au fost superficiale”, a declarat eurodeputatul Boştinaru.

Ca urmare a deciziei luate astăzi în PE, Ungaria se vede nevoită "să reinstituie independenţa mass-media, să înceteze imixtiunea statului în libertatea de exprimare şi să consideră că reglementarea excesivă a mass-media este contraproductivă, punând în pericol pluralismul efectiv în sfera publică”, se mai arată în comunicatul sus-amintit.

×