x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pensionarii japonezi, gata să se sacrifice la Fukushima.

Pensionarii japonezi, gata să se sacrifice la Fukushima.

06 Iun 2011   •   10:17
Pensionarii japonezi, gata să se sacrifice la Fukushima.

Yasutero Yamada, un japonez in varsta de 72 de ani a organizat un grup de 270 de persoane, ai carui membri, pensionari sau muncitori in varsta, sunt gata sa se arunce in linia intai a luptei pe care oficialitatile o duc la Fukushima pentru stoparea dezastrului nuclear.

“Voi muri oricum inainte de a fi ucis de cancer', a declarat agentiei Reuters Yamada, un fost muncitor metalurgist, care a avertizat oficilitatile nipone ca batalia pentru Fukushima este mult prea importanta ca sa fie lasata doar pe umerii angajatilor TEPCO, cea care opereaza centrala de la Fukushima.

Un colaborator al premierului nipon a respins initial, categoric, varianta infiintarii unui “contingent sinucigas', insa ultimele evenimente par a indica faptul ca este necesara o “schimbare a garzii' la Fukushima. Astfel, doar in week-end-ul trecut, trei dintre muncitori si-au pierdut cunostinta, la cateva zile dupa ce alti doi lucratori au ajuns la spital atinsi de radiatiile ce inregistrau un nivel mult peste cel admis.

Un alt voluntar din grupul lui Yamada, Kazuhiko Ishida (63 de ani), care a lucrat la Fukushima timp de 30 de ani, a declarat ca familia l-a incurajat sa faca acest pas: “Am vorbit cu sotia si cei doi copii ai mei. Mi-au spus sa fac ce trebuie sa fac. Asa ca ma voi intoarce la munca!'

×
Subiecte în articol: pensionari fukushima