x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul îngrijorat că Donald Trump ar putea declara război Coreei de Nord

Pentagonul îngrijorat că Donald Trump ar putea declara război Coreei de Nord

27 Iul 2017   •   15:29
Pentagonul îngrijorat că Donald Trump ar putea declara război Coreei de Nord

Mai mulţi oficiali de la Pentagon au fost îngrijoraţi că Donald Trump era gata să declare război Coreei de Nord când a postat, ieri, pe Twitter că are planuri pentru armată, după cum scrie The Independent.

Au fost nouă minute între prima postare a preşedintelui SUA, în care a anunţat că se consultă cu generalii săi, şi cea de-a doua, în care a anunţat că a decis ca persoanele transsexuale să nu aibă voie să devină militari. În acest timp, unii oameni au fost îngrijoraţi că Donald Trump are în vedere Pyongyang, mai degrabă decât drepturile comunităţii LGBT.

“La Pentagon, prima dintre cele trei postări pe Twitter au indus frică în legătură cu faptul că preşedintele era gata să declare război Coreei de Nord sau alte acţiuni militare”, conform BuzzFeed. “Mulţi au spus că au fost lăsaţi în suspans pentru nouă minute, timpul dintre prima şi a doua postare. Numai după cea de-a doua postare oficialii militari au aflat vestea că preşedintele a anunţat o schimbare pe Twitter.”

Administraţia lui Barack Obama a permis persoanelor transsexuale care erau deja în armată să rămână acolo şi era gata să permită altor persoane transsexuale să se alăture. Planul a fost suspendat în decembrie.

După ce Donald Trump a anunţat ştirea pe Twitter, Pentagonul a direcţionat toate întrebările referitoare la această problemă către Casa Albă.

Putătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Huckabee Sanders, a fost întrebată ce se va întâmpla cu persoanele transsexuale care se află deja în armată, o problemă pe care preşedintele SUA nu a atins-o în postările sale. Aceasta nu a avut un răspuns. “Este ceva la care Departamentul de Apărare şi Casa Albă trebuie să lucreze împreună pe măsură ce încep implementările.”

×