x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul nu intenţionează să-şi extindă loviturile în alte regiuni ale Irakului

Pentagonul nu intenţionează să-şi extindă loviturile în alte regiuni ale Irakului

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   23:32
Pentagonul nu intenţionează să-şi extindă loviturile în alte regiuni ale Irakului

Pentagonul a asigurat luni că nu intenţionează să-şi extindă loviturile aeriene în afara zonei de nord a Irakului unde forţele sale aeriene îi vizează pe combatanţii Statului Islamic, informează AFP.

După ce preşedintele Barack Obama a autorizat atacurile joi, avioanele de vânătoare şi dronele americane au efectuat 15 lovituri aeriene împotriva insurgenţilor Statului Islamic, a declarat generalul William Mayville, un înalt responsabil al Departamentului Apărării Statelor Unite, dar fără a preciza pagubele suferite de combatanţi.

"Nu avem planuri să ne extindem actuala campanie dincolo de operaţiunile de apărare actuale", a spus el.

El a estimat la între 50 şi 60 numărul de misiuni efectuate zilnic de aparatele americane deasupra nordului Irakului, care se adaugă la misiunile umanitare şi loviturile aeriene.

"Loviturile au contribuit la oprirea înaintării forţelor Statului Islamic în jurul Sinjar şi la vest de Erbil", capitala Kurdistanului irakian, a explicat generalul Mayville, subliniind că în primul rând este vorba de a apăra personalul diplomatic american în post la Erbil.

Loviturile aeriene sunt însoţite de paraşutarea ajutoarelor umanitare pentru zeci de mii de creştini şi yazidi urmăriţi de insurgenţii suniţi. Pentagonul şi forţele britanice au paraşutat aproximativ 60.000 de litri de apă şi 75.000 de alimente pentru refugiaţi, a adăugat el. 

×