x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru prima dată, o femeie preia conducerea Gărzii Civile

Pentru prima dată, o femeie preia conducerea Gărzii Civile

17 Ian 2020   •   20:50
Pentru prima dată, o femeie preia conducerea Gărzii Civile

Pentru prima dată, în fruntea Gărzii Civile din Spania a fost numită o femeie, a anunţat, vineri, într-un comunicat guvernul premierului socialist, Pedro Sanchez (foto), transmit AFP şi EFE.

Maria Gamez, în vârstă de 50 de ani, care ocupa postul de subprefect al provinciei Malaga, din Andaluzia, devine prima femeie care preia conducerea acestui corp de poliţie cu statut militar.

Fiica cea mai mică, dintre 11 copii, a unui paznic de far, Gamez, absolventă de drept, a reuşit să-şi termine studiile datorită unui binefăcător anonim. Ea a calificat numirea sa drept o onoare pe care şi-a asumă cu "responsabilitate şi recunoştinţă".

Creată în 1844, Garda Civilă spaniolă are peste 80.000 de membri în întreaga Spanie şi depinde atât de Ministerul de Interne cât şi de cel al Apărării, iar între atribuţiile sale se numără atât securitatea civică, ordinea publică şi reglementarea traficului rutier, cât şi combaterea terorismului şi traficului de droguri, paza frontierelor şi conservarea naturii.

Pedro Sanchez, instalat la putere la iunie 2018, a făcut din feminism un principiu de bază al guvernului, primul său cabinet numărând mai multe femei decât bărbaţi, iar al doilea, care şi-a preluat atribuţiile luni, având 11 femei şi 11 bărbaţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Garda Civilă spaniolă